...

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση αντιμετώπισης του τοπικού λίπους που δεν υποχωρεί με δίαιτα ή άσκηση ή εγκυμοσύνη αλλά και οι αυξομειώσεις βάρους, που είναι οι δύο κύριοι παράγοντες χαλάρωσης της περιοχής.

Η κοιλιοπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση που απευθύνεται σε ανθρώπους με αισθητικά προβλήματα στην κοιλιά. Είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες και ο στόχος της είναι να αποκατασταθούν οι αποδυναμωμένοι μύες ή να αφαιρεθεί το περιττό λίπος και δέρμα.

Η κοιλιοπλαστική δίνει λύση στο πρόβλημα και σε περιπτώσεις όπως μετά από εγκυμοσύνη, μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μυών της κοιλιάς και να προκληθεί παραμόρφωση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει απαραίτητα χαλάρωση ή περιττό λίπος, αλλά αποδυνάμωση των κοιλιακών μυών. Πολλοί άνδρες ακόμα, χρειάζονται αφαίρεση του λίπους στο κάτω κοιλιακό μέρος.

Με τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής, δημιουργούμε στην περιοχή ομαλό περίγραμμα κι έτσι οι κοιλιακοί μύες μπορούν να τονιστούν.

Με την κοιλιοπλαστική γενικότερα πετυχαίνουμε:

  • Την ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος.
  • Την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμορφιών, ουλών και ραγάδων.
  • Την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του περίσσειου τοπικού λίπους στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Η κοιλιοπλαστική χωρίζεται σε δύο κατηγορίες και μπορεί να είναι κλασσική ή μερική και μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό άλλων επεμβάσεων όπως λιποαναρρόφηση έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά επέμβαση κατά την οποία αναδιαμορφώνουμε την περιοχή της κοιλιάς.

Διαδικασία της Κοιλιοπλαστικής

Ο πλαστικός χειρουργός πριν γίνει η επέμβαση σχεδιάζει πάνω σας τις τομές. Η τομή γίνεται στην κοιλιακή χώρα και εκτείνεται προς τα πλάγια, σε τέτοιο σημείο όμως ώστε να μπορεί να καλυφθεί από το εσώρουχο. Στη συνέχεια, το κοιλιακό τοίχωμα ανασηκώνεται ως τα κατώτερα θωρακικά πλευρά. Μετά οι όρθιοι κοιλιακοί μύες συρράπτονται, ώστε να διορθώσουμε τη διάτασή τους και να ενισχύσουμε τη δύναμη των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Το περισσευούμενο λίπος και δέρμα αφαιρούνται και οι τομές ράβονται με ένα συνδυασμό από απορροφήσιμα και μη ράμματα. Πριν κλείσουμε τις τομές μπορούμε να προχωρήσουμε και σε λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά σημεία της κοιλιάς ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και συνίσταται να επιστρέψετε στις εργασίες σας μετά από περίπου μια εβδομάδα.

Μετά από την επέμβαση κοιλιοπλαστικής;

Η κοιλιοπλαστική γίνεται στο νοσοκομείο και με τη χρήση γενικής αναισθησίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός θα κάνει τις τομές οι οποίες έχουν ελλειπτικό σχήμα, ώστε να αφαιρέσει ένα κομμάτι λίπους και δέρματος. Στη συνέχεια, ο συνδετικός ιστός πάνω από τους κοιλιακούς σφίγγεται με ειδικά ράμματα. Ο τύπος της διαδικασίας και η ποσότητα του περριτού δέρματος και λίπους καθορίζουν το μέγεθος και το ακριβές σχήμα της τομής. Η τομή που γίνεται πάνω από το εφηβαίο, αφήνει μια ουλή η οποία ομως δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής αφού βρίσκεται στην φυσική πτυχή του σώματος.

Μετά τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής, η τομή και ο αφαλός καλύπτονται με επίδεσμο. Κάποιες φορές μπορεί να τοποθετηθούν μικρά σωληνάκια για την αποστράγγιση αίματος ή υγρού, τα οποία μπορεί να μείνουν για κάποιες μέρες μετά την επέμβαση. Κατά αυτή την περιόδο θα χρειαστεί να συνεχίσετε τη λήψη κάποιου αντιβιοτικού.

Πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να περπατήσετε από την πρώτη μέρα ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός θρόμβων. Στην περιοχή θα υπάρχει οίδημα και πιθανότατα να σας χορηγηθεί κάποιο είδος παυσίπονου. Μετά την επέμβαση θα πρέπει επίσης να φοράτε ένα ειδικό επίδεσμο γύρω από την περιοχή, το οποίο σας προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη στην κοιλιακή χώρα. Τέλος, για 6 περίπου εβδομάδες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας ώστε να μην τεντώνεται η τομή.

Γυναίκα χαρούμενη μετά απο λιποαναρρόφηση - Face and Body Clinic

Face and Body Clinic
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8003000 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.
TOP