...

Υαλουρονικό Οξύ

Ο ρόλος του υαλουρονικού οξέως είναι πολύ σημαντικός για να αναδομηθεί σωστά το δέρμα και μετατρέπει το πρόσωπο να είναι λαμπερό, φρέσκο και σφριγηλό. Η ουσία αυτή ανήκει στις γλυκοζαμινογλυκάνες και θεωρείται το σημαντικότερο συστατικό για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί στο εσωτερικό του νερό, χιλιαπλάσιο του βάρους του και έτσι βελτιώνεται η σύνδεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Όσο περνούν τα χρόνια και γερνάμε, το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερο υαλουρονικό οξύ, κάνοντας το δέρμα ξηρότερο και λεπτότερο.

Το υαλουρονικό οξύ δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και είναι απόλυτα συμβατό με το ανθρώπινο σώμα. Ανήκει στην κατηγορία των δημοφιλέστερων συστατικών που χρησιμοποιούνται σήμερα στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς. Οι ενέσεις υαλουρονικού μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του χρόνου στο δέρμα και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε μια νεανική εμφάνιση.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το ενέσιμο υαλουρονικό είναι ένα διάφανο κρυσταλλικό gel σταθεροποιημένου υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, δεσμεύει το νερό και δίνει σχήμα και όγκο στο δέρμα.
Όσο περνούν τα χρόνια το πρόσωπό μας χάνει τον φυσικό του όγκο και αποκτά γραμμές και ρυτίδες. Η λύση σε αυτό είναι τα λεγόμενα Fillers που αποδίδουν μια φυσική ισορροπία στο περίγραμμα του προσώπου. Επιπλέον, χαρίζουν όγκο στα χείλη, τόνωση στα ζυγωματικών και εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων της ρινοπαριακής αύλακας.

Το υαλουρονικό οξύ, είναι η έκχυση που γεμίζει τα κενά που δημιουργούνται από χαμένο όγκο, γραμμές και ρυτίδες.  Το υαλουρονικό οξύ έρχεται να συμπληρώσει το χαμένο αυτό υλικό και να ανακτήσει την λεία εμφάνιση του δέρματός μας.

Η διάρκειά τους κυμαίνεται από 6 μήνες έως και χρόνια, καθώς το υλικό θα απορροφηθεί σιγά σιγά από τον οργανισμό μας.

Χρήσεις του υαλουρονικού

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις για ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι η αντιμετώπιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν στο γέμισμα των υπαρχουσών ρυτίδων και να αποτρέψουν το σχηματισμό νέων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενέσεις υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, για πιο νεανική εμφάνιση. Συνολικά, υπάρχουν πολλές χρήσεις για το υαλουρονικό οξύ όπως:

 • Μείωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα.
 • Αύξηση του όγκου στα χείλη.
 • Διόρθωση των επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια.
 • Μείωση ρινοπαρειακών πτυχών.
 • Ρινοπλαστική με υαλουρονικό.
 • Μείωση στις ρυτίδες του μεσόφρυου.
 • Γέμισμα στις ρυτίδες του μετώπου.
 • Μείωση μαύρων κύκλων.
 • Μείωση ρυτίδων έκφρασης.
 • Διόρθωση σχήματος στα χείλη.
 • Περίγραμμα προσώπου.
Πρίν και μετά απο επέμβαση με υαλουρονικό οξύ - Face and Body Clinic

Υαλουρονικό στα μάτια

Ένας τρόπος για να διορθώσετε τις ατέλειες αυτές γύρω από την περιοχή των ματιών είναι με ενέσεις υαλουρονικού οξέος.
Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο υαλουρονικό οξύ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ρυτίδες και άλλες ατέλειες κάτω από τα μάτια. Όταν εγχέεται στο δέρμα, βοηθά στην προσθήκη όγκου και ενυδάτωσης. Αυτό επιφέρει μια πιο νεανική εμφάνιση και να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης  κύκλων και ρυτίδων κάτω από τα μάτια.

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται και από το ίδιο μας το σώμα έτσι υπάρχει μικρός κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης ή ανεπιθύμητων παρενεργειών. Ένας εξειδικευμένος γιατρός πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε ενέσιμη θεραπεία θα σας καθοδηγήσει σωστά.
Με την κατάλληλη φροντίδα, οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την εμφάνισή σας.

Η ιδανική λύση για την γήρανση

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την ιδανική λύση για την γήρανση του προσώπου και σε άλλες περιπτώσεις όπως:

 • Δημιουργία διπλοσάγονου
 • Βαθουλώματα ή μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Δημιουργία γραμμών γύρω από το στόμα
 • Μειωμένου όγκου των ζυγωματικών
 • Βαθιές γραμμές και ρυτίδες
 • Μειωμένου όγκου των χειλιών
 • Έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος και του κολλαγόνου
Πρίν και μετά απο επέμβαση με υαλουρονικό οξύ στα μέτωπο - Face and Body Clinic

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ

Η μη χειρουργική ρινοπλαστική γίνεται με την έκχυση ενέσιμων υλικών γεμίσματος, όπως το υαλουρονικό οξύ, σε διάφορα σημεία της μύτης. Είναι μια γρήγορη, ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος, που δεν απαιτεί αναισθησία και πραγματοποιείται στο ιατρείο.
Με τις ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορεί να αλλάξει το σχήμα της μύτης, αποφεύγοντας ένα επεμβατικό χειρουργείο. Συγκεκριμένα, γεμίζονται με υαλουρονικό οξύ περιοχές της μύτης που παρουσιάζουν καθίζηση, ανασηκώνεται η κορυφή της μύτης ή εξομαλύνεται η εμφάνιση εξογκωμάτων.
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι με ανώδυνο τρόπο, χωρίς τομές διορθώνεται το σχήμα της μύτης και ότι το αποτέλεσμά της δεν είναι μόνιμο. Οπότε, αν δεν είναι αρεστό στον ασθενή, μπορεί είτε να το αλλάξει με την προσθήκη επιπλέον υλικού ή να περιμένει μέχρι να παρέλθει η διάρκειά του, που είναι περίπου ένας χρόνος.

Εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος

Η εφαρμογή μας στο Face and Body Clinic στηρίζεται στην ολοκληρωμένη εκτίμηση του προσώπου σας και των αναγκών του. Χρησιμοποιούμε το υαλουρονικό οξύ για την μείωση απο τα σημάδια γήρανσης και βελτιώνουμε τη δομή του προσώπου δίνοντας ένα νεανικό φυσικό αποτέλεσμα.
Οι τομείς που επιδέχονται την θεραπεία είναι:

 • Διόρθωση οβάλ προσώπου
 • Τόνωση και όγκος των ζυγωματικών
 • Διόρθωση ουλών ακμής
 • Ρινικές και γραμμές χειλιών
 • Αναδόμηση πιγουνιού και σιαγόνας
 • Θεραπεία σε μύτη
 • Θεραπεία σε μέτωπο αναλόγως των περιστατικών

Υαλουρονικό οξύ – Ρυτίδες καπνιστού

Το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία καταστροφής του κολλαγόνου και της ελαστίνης δημιουργώντας ρυτίδες.
Οι δύο αυτές πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικής και υγιούς επιδερμίδας. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες στα τσιγάρα προκαλούν τη διάσπαση του υαλουρονικού οξέος.

Αν και η διακοπή του καπνίσματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί ο σχηματισμός ρυτίδων, υπάρχει και το ενέσιμο υαλουρονικό το οποίο βοηθά σε τεράστιο βαθμό την ενίσχυση των επιπέδων υγρασίας και στη μείωση της εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων.

Υαλουρονικό για ασύμμετρα χείλη

Τα ανομοιόμορφα χείλη γιατι υπάρχει μια απλή λύση που μπορεί να σας δώσει τα χείλη που πάντα θέλατε. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μπορεί να βελτιώσει αμέσως το σχήμα των χειλιών σας. Εϊναι η ιδανική λύση για περιπτώσεις που το άνω χείλος είναι μεγαλύτερο από το κάτω χείλος, ή για περιπτώσεις που τα όρια των χειλιών είναι ανομοιόμορφα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3-4 μήνες. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι ασφαλείς και ανώδυνες, καθιστώντας τις ιδανική επιλογή για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση των χειλιών τους χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Υαλουρονικό οξύ για όγκο στα χείλη

Οι ενέσεις υαλουρονικού μπορούν να βοηθήσουν αναπληρώνοντας την μειωμένη παραγωγή υαλουρονικού οξέος του σώματος. Το ενέσιμο τζελ συνήθως παρασκευάζεται από μια συνθετική μορφή της ουσίας, η οποία στη συνέχεια εγχέεται στα χείλη. Το αποτέλεσμα είναι πιο γεμάτα και νεανικά χείλη.

Οι ενέσεις στα χείλη με υαλουρονικό οξύ βοηθούν στην ενυδάτωση και σφριγηλότητα των χειλιών, δίνοντάς τους μια πιο απαλή, λεία εμφάνιση αλλα και σαρκώδη χείλη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι ενέσεις στα χείλη με υαλουρονικό οξύ είναι προσωρινές, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στη φυσική σας εμφάνιση όποτε θέλετε. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορούν να διαρκέσουν έως και 6 μήνες.
Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το υαλουρονικό στα χείλη, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο και εξουσιοδοτημένο αισθητικό ή πλαστικό χειρουργό για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

πριν και μετά απο θεραπεία με Υαλουρονικό στα χείλη στο face and body clinic

Υαλουρονικό στις ρινοπαρειακές

Οι ρινοπαρειακές πτυχές, γνωστές και ως ρυτίδες γέλιου ή γραμμές χαμόγελου, είναι ένα κοινό σημάδι γήρανσης. Η χρήση υαλουρονικού μπορεί να βοηθήσει στην μείωση τους, αφού όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στο γέμισμα και την εξομάλυνση τους.

Είναι ένας τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση των ρινοπαρειακών πτυχών χωρίς να καταφύγετε σε χειρουργική επέμβαση.

Το υαλουρονικό μπορεί να εγχυθεί απευθείας στις ρινοπαρειακές πτυχές, να γεμίσει τις ρυτίδες και να δώσει στο πρόσωπο μια ανανεωμένη όψη.

Μιλήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας για τον καλύτερο τρόπο ώστε να ενσωματώσετε το υαλουρονικό οξύ στην περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Υαλουρονικό για περίγραμμα - Contour προσώπου

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που όχι μόνο βοηθά να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό, αλλά μπορείνα δώσει όγκο στις περιοχές που εμείς επιθυμούμε. Όταν χρησιμοποιείται για περιγράμματα προσώπου, μπορεί να βοηθήσει στο να τονίσουμε τα ζυγωματικά, τη γραμμή του σαγονιού και άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ πώς οι διασημότητες φαίνεται να έχουν πάντα το τέλειο σχήμα προσώπου; Το μυστικό είναι το contouring προσώπου με υαλουρονικό! Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των σμιλεμένων ζυγωματικών ή μιας δυναμικής κάτω γνάθου.

Το περίγραμμα προσώπου με ενέσεις υαλουρονικού μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο νεανικής εμφάνισης μειώνοντας τις ρυτίδες και προσθέτοντας όγκο στα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Και εδώ σημειώνουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα και οι θεραπείες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται περιοδικά ανάλογα με την περίπτωση για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα.

Face and Body Clinic
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8003000 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.
TOP