...

Βοτουλινική Τοξίνη: Ενέσιμη θεραπεία μείωσης των ρυτίδων

Η θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης ή αλλαντοτοξίνη θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική για τη μείωση των ρυτίδων του προσώπου, ειδικά στο ανώτατο τρίτο του προσώπου. Η ένεση της αλλαντικής τοξίνης στους μυς κάτω από τις ρυτίδες του προσώπου προκαλεί χαλάρωση αυτών των μυών, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση του υπερκείμενου δέρματος.
Η εξομάλυνση των ρυτίδων είναι συνήθως ορατή τρεις ημέρες μετά τη θεραπεία και είναι ορατή στο μέγιστο δύο εβδομάδες μετά την ένεση. Οι θεραπευμένοι μύες επανακτούν εκ νέου τη λειτουργία τους και γενικά επιστρέφουν στην προηγούμενη εμφάνισή τους τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη θεραπεία.
Οι μύες μπορούν να αντιμετωπιστούν επανειλημμένα για να διατηρηθεί η λεία εμφάνιση.

Πόσες φορές μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία;

Η θεραπεία μπορεί να γίνει πολλές φορές, αρκεί να μην υπάρξει εθισμός και να μην γίνεται πολύ συχνά και όχι συχνότερα των 8 εβδομάδων. Η θεραπεία δεν έχει περιορισμούς στον αριθμό εφαρμογής της. Για να αποφύγουμε την δημιουργία αντισωμάτων στον οργανισμό.

Η θεραπεία μπορεί να το εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης έκφρασής τους έχουν σχηματιστεί αλλά δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Συνιστούμε σε μικρές ηλικίες ή άτομα που επιθυμούν πιο φυσικό αποτέλεσμα την χρήση μικρότερων δόσεων φαρμάκου που δρα ανασταλτικά στην μονιμοποίηση των ρυτίδων. Τα άτομα που συνήθως ξεκινούν τη θεραπεία είναι μετά τα 30. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να γίνει νωρίτερα με σκοπό την πρόληψη.

Σημεία εφαρμογής

Τα βασικότερα σημεία θεραπείας  ειναι:

  • Λαιμός
  • Μέτωπο
  • Μεσόφρυο
  • Πόδι της χήνας
  • Άνω χείλος
  • Εφίδρωση μασχάλης και παλάμης
  • Ανόρθωση φρυδιού

Η διαδικασία θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη

Η Βοτουλινική Τοξίνη είναι μια απλή διαδικασία, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει στο ιατρείο. Αρχικά, ο γιατρός θα καθαρίσει την περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή και στη συνέχεια, γίνεται η έγχυση μπότοξ. Δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως. Οι θεραπείες είναι συνήθως αποτελεσματικές για τέσσερις έως έξι μήνες.

Παρόλο που τα αποτελέσματα της Βοτουλινικής Τοξίνης μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες, μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να κάνουν περισσότερες από μία θεραπείες για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη Βοτουλινική Τοξίνη, όπως προσωρινοί μώλωπες ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης. Ωστόσο, αυτές οι παρενέργειες είναι συνήθως μικρές και υποχωρούν από μόνες τους.

Όμορφο πρόσωπο μετά απο επέμβαση με Βοτουλινική τοξίνη - Face and Body Clinic

Χρήσεις Βοτουλινικής Τοξίνης που δεν γνωρίζατε

Η Βοτουλινική Τοξίνη είναι ευρέως γνωστή για την ικανότητά του να εξομαλύνει τις ρυτίδες. Αυτή η δημοφιλής θεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ποικιλίας άλλων ιατρικών καταστάσεων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της υπερδραστήριας κύστης, της ακράτειας και της υπερβολικής εφίδρωσης.

Οι ενέσεις Βοτουλινικής Τοξίνης μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών που προκαλούν ημικρανίες, μειώνοντας τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων.  Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ενέσεις Βοτουλινικής Τοξίνης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του TMJ ή της διαταραχής της κροταφογναθικής άρθρωσης.

Η Βοτουλινική Τοξίνη διερευνάται ως πιθανή θεραπεία για την κατάθλιψη. Ενώ απαιτείται περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης του ατόμου.
Όπως δείχνουν αυτές οι χρήσεις, η Βοτουλινική Τοξίνη είναι μια ευέλικτη θεραπεία με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Ο FDA έχει εγκρίνει την Βοτουλινική Τοξίνη για τη θεραπεία χρόνιων ημικρανιών. Η Βοτουλινική Τοξίνη είναι μια τοξίνη που εγχέεται στους μύες της κεφαλής και προκαλεί προσωρινα την παράλυση των μυών, γεγονός που μειώνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ημικρανιών. H Βοτουλινική Τοξίνη δεν είναι θεραπεία για τις ημικρανίες, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού τους. Η θεραπεία συνήθως χορηγείται κάθε 12 εβδομάδες και οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν σημαντική μείωση στον αριθμό των ημικρανιών που εμφανίζουν. Εάν υποφέρετε από χρόνιες ημικρανίες, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την Βοτουλινική Τοξίνη ως πιθανή επιλογή θεραπείας.
H Βοτουλινική Τοξίνη είναι μια θεραπεία για τη μασχαλιαία υπεριδρωσία, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολική εφίδρωση στις μασχάλες. Η αλλαντοτοξίνη εμποδίζει την απελευθέρωση του ιδρώτα από τους αδένες, μειώνοντας έτσι σημαντικά την εφίδρωση. Η Βοτουλινική Τοξίνη εγχέεται στην περιοχή της μασχάλης χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα. Ο αριθμός των ενέσεων και η ποσότητα της βοτουλινικής τοξίνης που θα εγχυθεί θα εξαρτηθεί από τα επίπεδα εφίδρωσης του ατόμου. Η Βοτουλινική Τοξίνη διαρκεί συνήθως για 4-6 μήνες, μετά από το οποίο οι ενέσεις μπορούν να επαναληφθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία για τη μασχαλιαία υπεριδρωσία και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής για όσους πάσχουν από αυτή την πάθηση.
Η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων παθήσεων, όπως σπασμούς στον αυχένα. Οι μυοσπασμοί στον αυχένα προκαλούνται συχνά από τους μύες του λαιμού που συστέλλονται ακούσια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία, καθώς και αίσθηση σφίξιμου στον αυχένα. Οι ενέσεις Βοτουλινικής Τοξίνης μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών του αυχένα, παρέχοντας ανακούφιση από τα συμπτώματα. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μελλοντικών σπασμών στον αυχένα μειώνοντας τις μυϊκές συσπάσεις.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί να είναι μια αρκετά αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, διαπίστωσε ότι οι ενέσεις Βοτουλινικής Τοξίνης μείωσαν σημαντικά τα συμπτώματα κατάθλιψης σε μια ομάδα ασθενών που δεν είχαν ανταποκριθεί στα παραδοσιακά αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Ενώ η μελέτη ήταν μικρή και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η Βοτουλινική Τοξίνη θα μπορούσε να είναι μια πιθανή νέα θεραπεία για την κατάθλιψη.
Άτομα, τα οποία για κάποιο λόγο ανέπτυξαν διαφόρου βαθμού ημιπάρεση στο πρόσωπο, αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικά, αλλά και αισθητικά.

Συνδυασμός Βοτουλινικής Τοξίνης με άλλες θεραπείες

Η θεραπεία της Βοτουλινικής τοξίνης μπορεί να εφαρμοστεί και με άλλες θεραπείες για ένα καλύτερο συνδυαστικά αποτέλεσμα. Μερικές από αυτές είναι το υαλουρονικό οξύ, τα νήματα, η μεσοθεραπεία, το χημικό peeling, fillers
Για παράδειγμα, τα fillers μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν τις ρυτίδες από το εσωτερικό και να προσφέρουν ανόρθωση και όγκο.

Όταν η Βοτουλινική Τοξίνη συνδυάζεται με την ανάπλαση του δέρματος με λέιζερ,  μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του γενικού τόνου και της υφής του δέρματος.
Η εμπειρία του γιατρού στην εφαρμογή της Βοτουλινικής τοξίνης μπορεί να δημιουργήσει μια πραγματικά εξατομικευμένη προσέγγιση που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να συνδυαστεί η Βοτουλινική Τοξίνη με άλλη θεραπεία, όπως το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει φυσικά στο σώμα και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Όταν χορηγείται με ένεση στο δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στο να γεμίσουν οι ρυτίδες και να δώσει στο πρόσωπο μια πιο νεανική εμφάνιση.Ο συνδυασμός Βοτουλινικής Τοξίνης και υαλουρονικού οξέος μπορεί να επιτύχει πραγματικά απίστευτα αποτελέσματα και είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για όσους θέλουν να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης.

Η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα είδη peeling, τα οποία βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματός σας. Επιπλέον συμβάλουν στην καθυστέρηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των πόρων και να δώσει στο δέρμα σας πιο ομοιόμορφη εμφάνιση. Η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί να βοηθήσει στην παράταση των αποτελεσμάτων του peeling του προσώπου σας. Αν λοιπόν αναζητάτε έναν τρόπο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου, σκεφτείτε να συνδυάσετε την Βοτουλινική Τοξίνη με ένα πίλινγκ προσώπου.

Η Βοτουλινική Τοξίνη και τα λέιζερ προσώπου χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ξεχωριστά για να επιτύχουν μια νεανική εμφάνιση. Η Βοτουλινική Τοξίνη χρησιμοποιείται κυρίως για τη χαλάρωση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες, ενώ τα λέιζερ χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της υφής και τη σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Ωστόσο, ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Βοτουλινική Τοξίνη βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων που προκαλούνται από την κίνηση των μυών, ενώ τα λέιζερ μπορούν να αντιμετωπίσουν βαθύτερες βλάβες στους ιστούς και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μαζί, αυτές οι δύο θεραπείες μπορούν να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιγήρανση. Επιπλέον, η χρήση Βοτουλινικής Τοξίνης και λέιζερ μαζί μπορεί να βοηθήσει στην παράταση των αποτελεσμάτων κάθε θεραπείας. Η Βοτουλινική Τοξίνη διαρκεί συνήθως για τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ τα αποτελέσματα με λέιζερ μπορεί να διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Ως αποτέλεσμα, ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα με ελάχιστη συντήρηση.

Για ορισμένους ασθενείς, ένας συνδυασμός Βοτουλινικής Τοξίνης και νημάτων προσώπου μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη αναζωογόνηση. Τα νήματα είναι λεπτές κλωστές που εισάγονται κάτω από το δέρμα για να παρέχουν στήριξη και ανύψωση.

Συνδυάζοντας την Βοτουλινική Τοξίνη με τα νήματα προσώπου, μπορούμε να επιτύχουμε μια πιο ολιστική προσέγγιση που παρέχει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη. Κάθε ασθενής είναι μοναδικός, επομένως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό για να προσδιορίσετε εάν αυτός ο συνδυασμός είναι κατάλληλος για εσάς.

Μύθοι & αλήθειες γύρω από τη Βοτουλινική Τοξίνη

ΜΥΘΟΣ: Η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί να αλλοιώσει και να παραμορφώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή να «παγώσει» τις εκφράσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Η Βοτουλινική Τοξίνη μειώνει τις συσπάσεις των μυών που κινούν το δέρμα, με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές αυτού να απαλύνουν. Όταν η ουσία ενίεται στα σωστά ανατομικά σημεία και στη σωστή δόση, οι εκφράσεις και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν αλλοιώνονται, αλλά αναδεικνύονται, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: διάρκεια δράσης της Βοτουλινικής Τοξίνης είναι παροδική, πλήρως αναστρέψιμη και κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες κατά μέσο όρο με μια μικρή κινητικότητα που μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τον 3ο μήνα. Επομένως θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 2 με 3 φορές το χρόνο.

ΜΥΘΟΣ: μετά από πολλές εφαρμογές η αποτελεσματικότητα ή η διάρκεια της Βοτουλινικής Τοξίνης μειώνεται.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των θεραπειών που μπορεί να κάνει κανείς. Αντιθέτως, σύμφωνα με μελέτη σε μεγάλο αριθμό ασθενών, η έγκαιρη και συνεπής επανάληψη της θεραπείας κάθε 4 – 5 μήνες οδηγεί σε μεγαλύτερη κάθε φορά μείωση των ρυτίδων, μεγαλύτερη ικανοποίηση των «ασθενών» και μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τους 7 μήνες.

ΜΥΘΟΣ: αν κάποιος αποφασίσει για κάποιο λόγο να διακόψει τη θεραπεία θα επιταχυνθεί η διαδικασία γήρανσης και θα επιδεινωθεί η εικόνα του προσώπου του.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Μετά την πάροδο της δράσης της βοτουλινικής τοξίνης, το πρόσωπο απλά θα επανέλθει σταδιακά στην αρχική, προ της θεραπείας, κατάσταση, καθώς οι μύες αρχίζουν και πάλι να κινούνται κανονικά.

ΜΥΘΟΣ: η ανάγκη για την θεραπεία με Βοτουλινική Τοξίνη καθορίζεται από την ηλικία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπάρχουν πρόσωπα με υπερδραστήριους μύες και έντονη εκφραστικότητα που χρειάζονται θεραπεία ακόμα και από την ηλικία των 20 ετών, ενώ πρόσωπα υποτονικά μπορεί να μην εμφανίσουν ρυτίδες έκφρασης πριν την ηλικία των 30-35 ετών. Επομένως η κατάσταση του προσώπου και όχι η ηλικία καθορίζουν την ανάγκη για την εφαρμογή της θεραπείας με Βοτουλινική Τοξίνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας δρα προληπτικά στην εμφάνιση και εγκατάσταση των ρυτίδων και διατηρεί το νεανικό πρόσωπο για πολλά χρόνια.

ΜΥΘΟΣ: Η Βοτουλινική Τοξίνη αποτελεί τη μαγική λύση που θα εξαφανίσει τις ρυτίδες σε οποιαδήποτε ηλικία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Όταν οι ρυτίδες είναι αρκετά έντονες και μόνιμες ή όταν συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος η Βοτουλινική Τοξίνη πέρα από μια πιο ξεκούραστη όψη δεν θα σβήσει εντελώς τις ρυτίδες. Στις περιπτώσεις αυτές θα απαιτηθεί η συνδυαστική χρήση υαλουρονικού οξέος.  Για το λόγο αυτό, η Βοτουλινική Τοξίνη ως μονοθεραπεία δεν ενδείκνυται σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

ΑΛΗΘΕΙΑ: η διαδικασία εφαρμογής της Βοτουλινικής Τοξίνης στην αισθητική είναι αρκετά απλή, σύντομη και το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά στις καθημερινές του δραστηριότητες. Βέβαια αυτό ισχύει όταν η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο άτομο ή πλαστικό Χειρουργό και σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο, καθώς πρόκειται για μια καθαρά ιατρική θεραπεία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Βοτουλινική Τοξίνη είναι εξαιρετικά ευαίσθητη ουσία στις υψηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμά του μειώνεται σε μη σωστή συντήρηση, μη σωστή διάλυση του φαρμάκου, καθώς και παραμονή αυτού διαλυμένο για αρκετό διάστημα πριν τη χρήση του. Είναι απαραίτητη η επιλογή ιατρείου και κλινικών με εμπειρία στην εφαρμογή πολλών θεραπειών που μπορούν να πιστοποιήσουν την γνησιότητα του φαρμάκου. Μεγάλη σημασία έχει και η τήρηση κάποιων απλών οδηγιών από μέρους τους ασθενούς, ώστε η διάρκεια δράσης και το αποτέλεσμα να είναι βέλτιστα.

Face and Body Clinic
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8003000 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.
TOP