...

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι πλαστική χειρουργική επέμβαση της μύτης. Γίνεται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους αφού μπορεί να βελτιώσει την όψη και το σχήμα της μύτης και ταυτόχρονα να αποκαταστίσει τη λειτουργικότητα του αναπνευστικού συστήματος.

Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του δείχνοντας όσο πιο φυσικό γίνεται.

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) βασίζεται σήμερα στην ταυτόχρονη εγχείρηση τόσο της ρινικής πυραμίδας όσο και του ρινικού διαφράγματος.

Θεωρείται από τεχνική άποψη μια από τις δυσκολότερες επεμβάσεις τις αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και για το λόγο αυτό ο γιατρός θα πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένος και έμπειρος. ​

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και γενικότερα επιφέρει ένα επαναστατικά θετικό αποτέλεσμα.
Εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα σπασίματος, τραυματισμών της μύτης ή άλλον προβλημάτων που επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία της και δυσχεραίνουν την αναπνοή.

Είναι μια απόλυτα ασφαλής επεμβατική μέθοδος την οποία μπορούν να κάνουν άνδρες και γυναίκες. Ενδεικτική ηλικία για τις γυναίκες είναι μετά τα 16 τους χρόνια, ενώ για τους άνδρες μετά τα 18 όπου και έχει αναπτυχθεί πλήρως η μύτη.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική

Προκειμένου να καθορίσει ο χειρουργός την καταλληλότητα του υποψήφιου για την επέμβαση της ρινοπλαστικής, τον εξετάζει κλινικά και λαμβάνει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Καταρχήν, το ίδιο το άτομο πρέπει να εξηγήσει στο χειρουργό ΩΡΛ ή πλαστικό, τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα της μύτης του, που τον ενοχλούν. Έπειτα, ο χειρουργός ρωτά για το είδος και τη διάρκεια των ρινικών συμπτωμάτων, προηγούμενες επεμβάσεις, τυχόν αλλεργίες, λήψη φαρμάκων για κάποια πάθηση και γενικότερα το ιατρικό ιστορικό του ατόμου.
Η κλινική εξέταση του ασθενούς, που θα υποβληθεί σε ρινοπλαστική, γίνεται καταρχήν για να διαπιστωθεί ότι βρίσκεται σε καλή σωματική κατάσταση. Μετέπειτα, γίνεται αξιολόγηση των αναλογιών της μύτης και του προσώπου. Η εξωτερική επισκόπηση της μύτης περιλαμβάνει την ενδελεχή μελέτη της κατασκευής της και τη μέτρηση των ρινικών γωνιών (με τις οποίες προεξέχει η μύτη από το πρόσωπο).
Η εσωτερική εξέταση της μύτης περικλείει τον έλεγχο του ρινικού διαφράγματος, των ρινικών κογχών, του βλεννογόνου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη δομή και το σχήμα της ράχης και της άκρης της μύτης. Εκτός από τη διερεύνηση της σωματικής υγείας του ατόμου, ο ιατρός ενδιαφέρεται και για την ψυχική του υγεία και ειδικότερα για τους ψυχολογικούς λόγους, που οδηγούν το άτομο σε μια αισθητική επέμβαση.

Ρινοπλαστική με χειρουργείο

Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία με τρεις ώρες. Το χειρουργείο γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία, όμως σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από την καθημερινότητα σας για πάνω από 2-3 ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ρινοπλαστική, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Face and Body Clinic.

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό, χωρίς χειρουργείο

Η ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς χειρουργείο και σε ελάχιστο χρόνο. Δίνοντας λύση σε προβλήματα δυσμορφίας της μύτης με την μη επεμβατική ρινοπλαστική και χρήση υαλουρονικού.

Η μη χειρουργική ρινοπλαστική γίνεται με την έκχυση ενέσιμων υλικών γεμίσματος, όπως το υαλουρονικό οξύ, σε διάφορα σημεία της μύτης. Είναι μια γρήγορη, ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος, που δεν απαιτεί αναισθησία και πραγματοποιείται στο ιατρείο.
Συγκεκριμένα, γεμίζονται με υαλουρονικό οξύ περιοχές της μύτης που παρουσιάζουν καθίζηση, ανασηκώνεται η κορυφή της μύτης ή εξομαλύνεται η εμφάνιση εξογκωμάτων. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει το μέγεθος της μύτης, ούτε να διορθώσει σημαντικές ατέλειες.
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι με ανώδυνο τρόπο, χωρίς τομές διορθώνεται το σχήμα της μύτης και ότι το αποτέλεσμά της δεν είναι μόνιμο. Οπότε, αν δεν είναι αρεστό στον ασθενή, μπορεί είτε να το αλλάξει με την προσθήκη επιπλέον υλικού ή να περιμένει μέχρι να παρέλθει η διάρκειά του, που είναι περίπου ένας χρόνος.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που δίνει λύση σε προβλήματα όπως η γαμψή, κοντή, στραβή, ή γενικότερα δύσμορφη μύτη. Η ρινοπλαστική με υαλουρονικό είναι η ιδανική μέθοδος για άμεσα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με μικρό κόστος.

Γυναίκα με ρινοπλαστική πριν και μετά
Γυναίκα με επέμβαση υαλουρονικού στη μύτη πριν και μετά

Face and Body Clinic
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8003000 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.
TOP