...

Νήματα προσώπου

Η μέθοδος ανόρθωσης των ιστών του προσώπου είναι μια πολύ δημοφιλής, ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που επιτυγχάνει σημαντικά αποτελέσματα ανόρθωσης του χαλαρωμένου δέρματος και βελτίωσης του περιγράμματος του προσώπου με σημαντική διάρκεια.
Με τα νήματα προσώπου κάνουμε το πρόσωπό μας νεανικό χωρίς να χρειάζεται να προβούμε σε ολικό λίφτινγκ και να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Τα νήματα προσώπου είναι μια αναίμακτη μέθοδος, με την οποία επιτυγχάνουμε το αποτέλεσμα του lifting χωρίς να χρησιμοποιούμε νυστέρι. Όσο τα χρόνια περνούν, ο συνδετικός ιστός του δέρματος στο σώμα και το πρόσωπο χαλαρώνει. Νέες ιατρικές τεχνικές έχουν κατορθώσει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και μόνιμα αυτό το πρόβλημα με την επεμβατική μέθοδο των νημάτων.

Τα νήματα είναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία ραμμάτων βραδείας απορρόφησης. Κατά την παραμονή τους στο εσωτερικό του δέρματος επιτυγχάνουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το αναίμακτο αυτό είδος lifting συσφίγγει τους συνδετικούς ιστούς και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.  Είναι απόλυτα προσιτή και ευέλικτη μέθοδος αναζωογόνησης και δεν προκαλεί ουλές και σημάδια στο δέρμα.

Τύποι Νημάτων

Τα νήματα από Polydioxanone (PDO) που χρησιμοποιούμε στο Face and Body Clinic είναι υπερβολικά λεπτά απορροφήσιμα ράμματα (πιο λεπτά από τρίχα μαλλιών). Η εφαρμογή τους στο πρόσωπο ή στο σώμα έχει τριπλή δράση:

 • προκαλούν μια επιθυμητή αντίδραση «τύπου ξένου σώματος» που προκαλεί κολλαγονογένεση (δημιουργία νέου κολλαγόνου)
 • προκαλούν διέγερση των ινών ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέως, ουσιών που συμμετέχουν στην νεανική όψη της επιδερμίδας
 • χαλαρώνουν τον τόνο των μυών βοηθώντας έτσι στη μείωση των δυναμικών και στατικών ρυτίδων

Ένας άλλος τύπος νημάτων είναι τα νήματα Cog στο πρόσωπο και το λαιμό, που αποτελούν επίσης μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία κατά της χαλάρωσης του δέρματος,  με στόχο την επαναφορά του στο ιδανικό σημείο.
Τα νήματα Cog, είναι 100% βιο-απορροφήσιμα και ειδικού σχεδιασμού. Έχουν άγκιστρα, που τραυματίζουν ελάχιστα το δέρμα, στο εσωτερικό της επιδερμίδας.
Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται η φυσική διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα νήματα Cog όπως και τα νήματα PDO, ενώ διαφέρουν μεταξύ τους, ενδείκνυνται για περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης του δέρματος.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζουμε νήματα

Τα νήματα σαν θεραπεία υπόσχονται την ανόρθωση και σμίλευση του σχήματος του προσώπου με τη χρήση προσωρινών ιατρικών ραμμάτων βραδείας απορρόφησης που τραβούν το δέρμα εξαλείφοντας τις γραμμές και ρυτίδες.

Τα αποτελέσματά τους είναι εξίσου εντυπωσιακά όπως αυτά μιας χειρουργικής επέμβασης lifting, αποφεύγοντας το νυστέρι και χωρίς να απαιτείται χρόνος επούλωσης. Οι βασικότερες περιοχές εφαρμογής των νημάτων προσώπου είναι:

 • Μάγουλα
 • Σαγόνι
 • Λαιμός
 • Μέτωπο
 • Κάτω από τα μάτια
 • Φρύδια

Νήματα προσώπου - Πλεονεκτήματα

Τα νήματα προσώπου αποτελούν μία ασφαλή και άμεσα αποτελεσματική θεραπεία που διαρκεί λιγότερο από 60 λεπτά, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του προσώπου.
Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες όπως τα fillers για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα διατηρούνται για 1 χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας σας αξιολογεί και σας συμβουλεύει με βάση τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα των νημάτων είναι:

 • Ενίσχυση της παραγωγής νέου κολλαγόνου
 • Εξάλειψη των γραμμών και των ρυτίδων
 • Μη χειρουργική προσιτή λύση χωρίς ρίσκο
 • Δεν απαιτείται χρόνος επούλωσης με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 • Άμεση τόνωση και σμίλευση του δέρματος
 • Δεν αφήνουν σημάδια ή ουλές

Face and Body Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Face and Body Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 21 0800 3000 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP