...

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μία από τις συχνότερες επεμβάσεις στην κλινική μας. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζεται χαλάρωση και σακούλες στα μάτια που επιδεινώνουν την εμφάνισή μας κάνοντάς μας να φαινόμαστε γηρασμένοι και κουρασμένοι. Τα συμπτώματα αυτά κάνουν την εμφάνισή τους στο σημείο γύρω από τα μάτια γιατι η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο. Έτσι προκαλείται συνεχώς χαλάρωση των οφθαλμικών μυών και προβολή στο περικογχικό λίπος.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επεμβατική μέθοδος κατά την οποία αφαιρούμε το περιττό λίπος και δέρμα γύρω από τα μάτια. Έτσι αποκτάτε άμεσα μια νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο και ένα ξεκούραστο και ζωηρό βλέμμα. Αν το πρόβλημα δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο, εναλλακτικά προτείνουμε την αναίμακτη (PLEXR) ή την ενέσιμη βλεφαροπλαστική.

Ποιες είναι οι αιτίες της βλεφαρόπτωσης;

Ο χρόνος και η μη επαρκής ενυδάτωση του δέρματος γύρω απο τα μάτια είναι οι κύριες αιτίες που το δέρμα μας χαλαρώνει καθώς χάνει την ελαστικότητα του στα σημεία αυτά.  Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, η επιδερμίδα σε εκείνα τα σημεία είναι λεπτή και εύθραυστη.

Οι συχνότερες αιτίες της βλεφαρόπτωσης είναι:

 • Η εκ γενετής προδιάθεση. Τα γονίδια είναι πολλές φορές η αιτία για την πρώιμη βλεφαρόπτωση. Έτσι, συχνά συναντάμε άντρες και γυναίκες σε αρκετά νεαρή ηλικία να εμφανίζουν σακούλες και πτώση του βλεφάρου.
 • Τραυματισμός στην περιοχή κοντά στο μάτι. Όταν τα νεύρα ή και οι μύες των βλεφάρων υποστούν κάποιο τραυματισμό, ενδέχεται να ακολουθήσει βλεφαρόπτωση.
 • Η ηλικία είναι μια από τις συχνότερες αιτίες της βλεφαρόπτωσης. Καθώς μεγαλώνουμε οι μύες μας χαλαρώνουν και εξασθενούν. Έτσι λοιπόν και γύρω από τα μάτια παρατηρούμε αυτή τη πτώση του χαλαρωμένου δέρματος, σχηματίζοντας σακούλες και μαύρους κύκλους.
 • Μετά από κάποια πάθηση.  Πολλές φορές υπεύθυνες για την βλεφαρόπτωση μπορεί να επέλθει απο παθήσεις όπως οι φλεγμονές, διαβήτης, ξηροφθαλμία, υπερθυρεοειδισμός, η παρουσία όγκου κ.α.
 • Επεμβάσεις στα μάτια, όπως πχ η επέμβαση για καταρράκτη. Οποιαδήποτε επέμβαση κατα την οποία τεντώνεται το βλέφαρο μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε βλεφαρόπτωση.

Με την βλεφαροπλαστική αφαιρούμε το χαλαρό δέρμα και το λίπος που έχει συσσωρευτεί στα βλέφαρα, επιτυγχάνουμε τη σύσφιξη τόσο του δέρματος όσο και των ιστών γύρω από το μάτι.

Επεμβατική ή αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Η επιλογή της μεθόδου βλεφαροπλαστικής που θα εφαρμόσουμε γίνεται κατόπιν ελέγχου της περιοχής.
Ο χειρουργός θα μας υποδείξει την καλύτερη για εμάς μέθοδο σύμφωνα με την κατάσταση της περιοχής γύρω απο τα μάτια και ελέγχοντας το ιστορικό μας. Εκείνος θα μας προτείνει αν μπορούμε να προχωρήσουμε με επεμβατική βλεφαροπλαστικήαναίμακτη πλαστική βλεφάρων ή ακόμη και ενέσιμη βλεφαροπλαστική.

Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική είναι η μέθοδος κατά την οποία δεν εφαρμόζεται νυστέρι ή λέιζερ για την αντιμετώπιση της βλεφαρόπτωσης. Αν το πρόβλημα είναι στα πρώτα στάδια τότε μπορούμε να το διορθώσουμε γρήγορα και αναίμακτα με τη χρήση της νέας συσκευής μικροχειρουργικής. Με την νέα αυτή τεχνολογία αφαιρούμε το περίσσιο δέρμα γύρω από τα μάτια .
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος αλλά και την θεραπεία.

Διαδικασία θεραπείας αναίμακτης βλεφαροπλαστικής

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Πρίν ξεκινήσουμε χρησιοποιούμε αναισθητική αλοιφή, με την διαδικασία εξάχνωσης αφαιρούμε τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα, επιτυγχάνοντας την αφαίρεση και ομαλοποίηση του δέρματος γύρω από τα μάτια χωρίς τομές ή ουλές.
Τα σημάδια που δημιουργούνται κατά τη θεραπεία μπορούν να καλυφθούν με ειδικό make-up. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι περίπου 20 λεπτά και μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας.

Πιθανά σημάδια που υποδηλώνουν την ανάγκη βλεφαροπλαστικής είναι:

 • Σακούλες κάτω από τα μάτια.
 • Έχετε μαύρους κύκλους ή ερυθρότητα κάτω ή γύρω από τα μάτια.
 • Παρατηρείτε ότι τα άνω βλέφαρα έχουν γίνει πιο λεπτά ή έχουν αρχίσει να κρεμάνε.
 • Τα μάτια σας φαίνονται υπερβολικά κουρασμένα και γηρασμένα.
 • Πρησμένα μάτια, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες μετά τον ύπνο.
 • Έχουν δημιουργηθεί λεπτές γραμμές ή ρυτίδες στο δέρμα γύρω από τα μάτια.

Οδηγίες περιποίησης του προσώπου μετά την αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Όπως προαναφέραμε μετά από τηναναίμακτη βλεφαροπλαστική επιστρέφετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Οι ατέλειες και βλάβες του δέρματος γύρω από τα μάτια έχουν αποκατασταθεί και μπορείτε να απολαύσετε τη νέα και ξεκούραστη όψη του προσώπου σας.

Ο πλαστικός χειρουργός θα σας συστήσει μία κρέμα που σας παρέχει και αντηλιακή προστασία γιατι τις πρώτες μέρες θα πρέπει να προστατέψετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Η κρέμα αυτή θα πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά προκειμένου να εξασφαλίσετε επαρκή προστασία στο δέρμα. Θα πρέπει όμως να αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.
Μπορείτε να πλένετε το πρόσωπό σας με άφθονο καθαρό νερό και αν νιώσετε έντονη ξηρότητα στην περιοχή, εφαρμόστε την προτεινόμενη κρέμα.

Επεμβατική Βλεφαροπλαστική

Την Επεμβατική βλεφαροπλαστική επιλέγουμε σε περιπτώσεις που το πρόβλημα της βλεφαρόπτωσης είναι πολύ προχωρημένο. Δηλαδή σε περιπτώσεις που η βλεφαρόπτωση έχει δημιουργηθεί πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα και η φθορά έχει έκταση.

Με την επεμβατική βλεφαροπλαστική ο χειρουργός αφαιρεί το χαλαρό δέρμα που υπάρχει γύρω από τα μάτια σε ένα ή και στα τέσσερα βλέφαρα, δηλαδή πάνω ή και κάτω από τα μάτια.
Εάν υπάρχουν ρυτίδες στο πλάι των ματιών, τότε συνίσταται ο συνδυασμός βλεφαροπλαστικής με χημικό peeling για να πετύχουμε νεανικότερη όψη στο βλέμμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να συνδυάσουμε την επεμβατική βλεφαροπλαστική με ανόρθωση των φρυδιών μας ή ακόμη και facelift ανάλογα με τις περιοχές που θέλουμε να διορθώσουμε αισθητικά.

Μετά την επέμβαση βλεφαροπλαστικής συνίσταται να αποφύγετε την έντονη άσκηση και την κολύμβηση. Θα πρέπει επίσης να φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατευτείτε από τον ήλιο και γενικά απο το έντονο φως. Η χρήση υπολογιστή, κινητών και άλλων οθονών συνίσταται να είναι περιορισμένη για να μην προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα σας. Επίσης δεν θα πρέπει να φορέσετε φακούς επαφής για διάστημα περίπου 10 ημερών.

Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί πρήξιμο όπου για την μείωση του μπορείτε να βάλετε κρύα επιθέματα στα σημεία που εμφανίζεται. Κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιήστε μεγαλύτερο μαξιλάρι έτσι ώστε το κεφάλι σας να είναι σε ψηλότερο σημείο από το στήθος σας.

Ραντεβού για βλεφαροπλαστική

Κλείστε άμεσα ραντεβού τηλεφωνικά ή online απο την παρακάτω φόρμα και επισκεφθείτε το face & body clinic ωστε να ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής.
Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα εξετάσει τις ανάγκες σας, και θα προτείνει την κατάλληλη λύση για εσάς.

Face and Body Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Face and Body Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 21 0800 3000 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP